The Art of Making Fermented Sausages
De meeste boeken die over het maken van worstjes zijn geschreven, pakken het onderwerp gistworstjes helemaal niet aan. Het onderwerp is beperkt tot een verklaring dat dit een geavanceerd gebied van worsten maken is, wat niet wordt aanbevolen voor een amateurworstmaker. Nou, de belangrijkste reden voor het schrijven van dit boek was dat de auteurs deze mening niet deelden. Integendeel, ze geloofden dat elke hobbyist thuis een prachtige salami kon maken, als hij alleen wist hoe.
Tot voor kort was het fabricageproces gehuld in het geheim en was het meer een combinatie van kunst en magie dan een solide wetenschap. Het waren zeer technische artikelen, die werden gepubliceerd in tijdschriften over voedseltechnologie, maar deze werken werden helaas in zulke moeilijke bewoordingen geschreven, dat ze het begrip van de gemiddelde worstmaker te boven gingen. Zo ontstond het idee om de technologische kloof te overbruggen die bestond tussen Meat Science en de eisen van de typische hobbyist die producten thuis maakt.
Technische termen werden vervangen door hun equivalente maar eenvoudigere betekenissen, en om de lezer gestart te krijgen, zijn vijftig gedetailleerde recepten inbegrepen. Doordat er elke dag meer informatie te verkrijgen is en er commerciële starterculturen beschikbaar zijn voor het publiek, is er weinig reden om thuis geen kwaliteitssalamis te maken, ongeacht het klimaat en de buitenomstandigheden.
Specificaties:
Taal: | Engels |
Bladzijdes: | 276 |