Wild
Uitgeroepen tot beste kookboek 2013 tijdens EAT!
Uit het eerder verschenen kookboek ‘Wild’* (2013) van de auteur is een selectie van veertig wildrecepten opgenomen in dit kleine kookboekje. Het boekje begint met de geschiedenis van de jacht, vervolgt met een uitleg over wildsoorten (haarwild en vederwild) en besteedt ruim aandacht aan basistechnieken in de wildkeuken op alfabetische volgorde. Hierna tips voor wildkruidenmengsels, receptuur voor basiswildbouillon, -fond, -saus, en -farce. Na een aantal bijgerechten volgen de hoofdstukken gerechten met wild zwijn, hert, ree, haas en met vederwild. Het merendeel van de recepten is voorzien van een aflopende foto met het eindresultaat. Receptuur wordt puntsgewijs beschreven op volgorde van ingrediëntenopgave, plus aantal personen, bereidingstijd en als van toepassing verwijzing naar 'lekker met' recepten. Geen voedingswaarden. Register ontbreekt. Een informatief seizoensgericht kookboekje.
Specificaties:
Taal: | Nederlands |
Bladzijdes: | 200 |