Vuur&Rook Dutch Oven 6 qt + GRATIS GOODIEPAKKET

€130,00 €49,95
Artikelnummer: SUPERSDO6
Beschikbaarheid: Op voorraad

+ GRATIS
Goodiepakket
Bestaande uit:

  • Green Heat Briketten 4kg
  • Teak Houten Snijplank
  • Samba Fire Cubes
  • RVS Kern Thermometer Analoog

NORMAAL bijna €130.00
NU €49.95

Specificaties: 

  • Weight: 8900 g
  • Pan Ø: 315 mm
  • Handle 2x20 mm
  • Total Ø: 360 mm
  • Height pan without lid: 145 mm
  • Height pan including handle on top: 55 mm
  • Total height: 195 mm
  • Volume: ≈ 8,5 liters 

 

De Dutch Oven stamt uit circa 1700. En is een multifunctionele gietijzeren alles kunner. Over de herkomst van de Dutch Oven bestaan veel verhalen. Vele daarvan zijn waarschijnlijk aan het kampvuur ontstaan. Wat vast staat is dat de Dutch Oven eerst op het Europees continent gebruikt werd, voordat hij in de 18de eeuw, zijn intrede deed in Amerika, waar hij de naam Dutch Oven kreeg. Later gebruikten ook de cowboys de pan ’s morgens werd het vlees aangebraden, groentes toegevoegd en vervolgens werd de pan met wat kooltjes in de grond begraven.

 

‘s avonds bij terugkomst was het eten warm en gaar. In Amerika wordt de pan nog steeds veel gebruikt. Er zijn daar zelfs verschillende Dutch Ovenverenigingen en er worden Dutch Ovenwedstrijden gehouden. De naam Dutch Oven staat voor een gietijzeren pot of ketel met een vlakke bodem die drie poten heeft, om de hem boven de kolen te kunnen zetten. Op het deksel, opstaande randen zodat de kooltjes op het deksel blijven liggen. Ook heeft de Dutch Oven een stalen handvat zodat hij eventueel ook boven een kolenvuur kan worden gehangen. En of het nu een stoofpot, brood, taart of groot stuk vlees is, alles kan in deze pan worden klaargemaakt. Een goede Dutch Oven is van uitzonderlijke zware kwaliteit en gaat letterlijk een leven mee.

 

Sterker nog hoe ouder de Dutch Oven is hoe beter hij bakt, braad en stooft (de Dutch Oven was vroeger veelal een erfstuk!)

 

Benodigdheden:

Crisco of Cast iron conditioner

Washandje of keukenkwastje

 

Stappenplan Schoonmaken:

NOOIT ZEEP GEBRUIKEN!!!

Een goed geseasonde Dutch Oven heeft de beste anti aanbak laag die je je kunt voorstellen.

Als je je Dutch Oven voor de eerste keer gebruikt is het belangrijk dat je hem goed inbrand.

 

Hoe brand je je Dutch oven in?

Stap 1:  Maak je Dutch Oven met heet water goed schoon en maak het goed droog.

Stap 2: Verwarm je barbecue of oven naar 120 graden en laat je Dutch Oven goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open staan en verdampt al het vocht dat er in verborgen zit. (vocht is immers de vijand van gietijzer).

Stap 3:  Als de pan heet is smeer je de Crisco met een washandje in de Dutch Oven. Vergeet de eerste keer niet de buitenkant mee te nemen! Let op niet te dik!

Stap 4:  Als alles glimt van de Crisco dan verhit je de Dutch Oven verder totdat hij echt begint te walmen. Dan haal je de Dutch Oven uit de warmtebron en laat je hem afkoelen. Herhaal dit proces bij een nieuwe Dutch oven voor drie keer.

 

PAS OP! Als je je Dutch Oven hebt gebruikt maak hem meteen schoon. Nooit een nacht in het water laten weken. Water en gietijzer zijn geen vriendjes.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Bundles



Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »