Handboek Snijtechnieken
Hoe ontbeen je een lamsbout?
Hoe wordt een vis gefileerd?
Wat is de beste manier om een ui te snijden?
Koken met succes is meer dan een kwestie van de juiste ingredienten in de handen van een capabele kok. De smaak van een gerecht is afhankelijk van de manier waarop het voedsel in plakjes of blokjes is gesneden of is fijngehakt. De volgende onderdelen komen aan bod:- het juiste gereedschap: welk mes voor welke bewerking?
Scherp blijven: hoe houd je keukengereedschap in topconditie?- Groenten en fruit: schillen, hakken, snijden en nog veel meer- Vlees, wild en gevogelte: van het voorsnijden van gebraden wild tot het uitbenen van gevogelte- Vis, schaal- en schelpdieren: oesters geopend, schaaldieren schoonmaken en vis fileren. De beste chefkoks geven stap-voor-stap aanwijzingen voor alle vaardigheden zodat iedereen kan leren snijden als een professionele kok.
Specificaties:
Taal: | Nederlands |
Bladzijdes: | 224 |