Recept “THE TEXAN” TORTILLA’S

Recept “THE TEXAN” TORTILLA’S

Recept “THE TEXAN” TORTILLA’S

“THE TEXAN” TORTILLA’S

Recept voor 3 a 4 personen
Bereidingstijd ca 45 minuten

Ingrediënten:

500 gram biefstuk of kippendij filet
2 eetlepels “The Texan”
1 eetlepel olie

Voor de guacamole:
2 eetrijpe avocado's
1 sjalotje
1 tomaat
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 limoen
Voor de ranch saus:
1 teentje knoflook
Naar smaak zout
1 handvol verse peterselie
2 eetlepels verse bieslook
240 ml mayonaise
120 ml zure room
1 eetlepel melk
1/2 theelepel worcestershire-saus
paar druppels tabasco
1/4 theelepel paprikapoeder
2 theelepels citroensap

 

Bereiding:

Meng in een schaal de olie met “The Texan” kruiden. Snij vervolgens het vlees in repen en voeg toe in die schaal en meng goed door. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast omdat zo de smaken goed kunnen doordringen in het vlees.

Nu gaan we de guacamole maken: snipper de sjalot, de peper, de knoflook en de tomaat heel fijn en doe in een schaal. Ontdoe de avocado van schil en pit en en voeg toe aan de schaal. Prak met een vork de avocado fijn en meng met de andere ingrediënten. Snij de limoen doormidden en pers het sap eruit boven de avocadomix en meng nog even goed door. Zet weg in de koelkast om op smaak te komen.

Vervolgens gaan we de ranch saus maken: Hak de knoflook, peterselie en de bieslook fijn en doe in een schaal. Meng hier vervolgens de rest bij en het zout als laatste naar smaak.

Verhit een skillet met ruim briketten. En leg een paar briketten onder de DO zelf ( ongeveer 6 stuks) In de DO leg je de tortilla’s om op te warmen. Als de skillet heet is, leg je daar de vlees reepjes in per “portie” zodat de skillet niet te ver afkoelt. Bak het vlees gaar (kip) of tot de gewenste garing(Biefstuk)

Leg de reepjes vlees op een warme tortilla en garneer met de guacamole en de ranch saus en eventueel wat sla.

Eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »