Franky's Pork Prank (BBQ-On) Award Winning Pork Rub

Artikelnummer: 5000750
Beschikbaarheid: Op voorraad

EUROPEAN CHAMPION WHOLE HOG 2017!

 

Ladies and Gentlemen, CowBoys and CowGirls, Pitmasters en PitMisses, Frank Proudlys Presents: Franky's Pork Prank Award Winning BBQ Rub!

 Frank; Fucking Trots Teamlid van TurnPike Smokers en oprichter van BBQ-On (BBQ Catering, dikke aanrader!) presenteert in samenwerking met Vuur&Rook en HomeMade zijn Award Winning Pork Rub.

 Een Awsome Pork Rub, heerlijk zoet, vol kruidig en een kleine kick van Cayenne. Perfect voor meesterlijke Ribs en te gekke Pulled Pork maar ook zeker op Drunken Chicken of Kip Dijen.

 Vergeet vooral niet af te lakken met Franky's Own Favoriet BBQ Sauce: TurnPike Smokers BBQ Sauce

 Now available in a BBQ Store Near You!

 

Franky's Pork Prank (BBQ-On) Award Winning Pork Rub 300 gram.

 

Je BBQ Gabbers 4-Ever, we love you to the moon and back!

TurnPike Smokers: Jan, Gert-Jan, Karel, Erik en Martijn

SpeckNeck: Walter en Henk (Supeeeerrrrr..!)

Vuur&Rook: Rik, Ed, Melanie, Wil en Martijn

Mark’s Saté Ajam

 Kip saté wordt bij ons thuis graag gegeten. En is eigenlijk heel makkelijk te maken. Iedereen kan dit hoe? Dat lees je hieronder. 

 

Ingrediënten:

1kg kipdij filet (zbzv)

3el ketjap (A)

2el arachideolie 

1el bruine basterdsuiker 

2 grote tenen knoflook (fijn)

1tl sambal

1tl gemberpoeder

1tl blad koriander

1/2tl kaneel

Sap van 1/2 citroen

2g zout

1g peper

 

Benodigdheden:

Grote kom

Kwast

Saté stokjes

Aluminium folie

Check thermometer

 

Snij de kipdij in blokken en doe ze in de kom. Maak ze niet te klein dit is lastiger met het rijgen. 

Meng alle ingrediënten met elkaar en voeg dit mengsel toe aan de kip. Meng dit goed door elkaar

Marineer ze minimaal 3 uur, maar liever een hele nacht.

Rijg de saté aan de stokken. Maak zelf de keuze qua hoeveelheid per stok. Zorg ervoor dat de punt verdwijnt in het vlees. 

Gooi de rest van de marinade niet weg. Deze hebben we later nog nodig. 

 Steek je bbq aan en stook deze naar een 150-160C graden. Bereid je Q voor op directe wijze, maar hou rekening met een kleine koude zone. 

 Vouw een hitte schild van je aluminiumfolie. Dit doe je door het folie een paar keer dubbel te vouwen tot een smalle strook. Zorg ervoor dat je strook breed genoeg is om de handvatten van stokjes niet te laten verbranden. 

 Leg de strook aluminiumfolie halverwege de warme- en koude-zone. Plaats de sate’tjes zo op het rooster dat het handvat boven het folie ligt. Smeer ze nogmaals in met de marinade op het moment dat je ze voor de eerste keer draait. 

 Draai ze totdat alle zijde mooi gebruind zijn bij een kerntemperatuur van 79-80C graden zijn ze klaar.   

 Eet smakelijk!

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »