Terug

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Zeeuws Spek

(Voorbereiding 5-7 dagen)

Ingrediënten:

  • 1kg buikspek
  • 12 g paprika poeder
  • 10 g colorozo zout
  • 1 g zwarte peper
  • 1 g chilipeper
  • 0,5 g gember
  • 30 g basterd suiker
  • 5 g citroensap
  • 60 g ketjap kental A
  • 2 tenen knoflook

Benodigdheden:

Stap 1: Dep het stuk buikspek droog met wat keukenrol papier en zet apart.

Stap 2: Meng alle overige ingrediënten met elkaar. Smeer de buik er mee in, stop deze in een vacuümzak en vacuümeer deze. (Een zip-lock kan eventueel ook).

Stap 3:  Leg de gemarineerde en gevacuümeerde buikspek in de koelkast voor de komende 5-7 dagen en draai deze elke dag. 

Stap 4: Go, Go, Go Fire Up The Q! Na die 5-7 dagen stook je je BBQ op naar 180°C (indirect)

Stap 5: Leg je buik op de BBQ en sluit het deksel. Gaar deze tot een temperatuur van 69°C-71°C graden en laat deze hierna 20-30 min rusten.

Stap 6: Snijden in dunne plakken en smullen maar. 

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »