Terug

  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Zalmzijde met Panko Korst

Zalmzijde met panko korst
(op cederhout bereid)

Zalm is en blijft toch een heerlijk visje. Als de zalm in de actie is bij Vuur&Rook kan je er beter een paar extra meenemen. Je kan er van alles mee en er zijn recepten genoeg. Vandaag zoals aangekondigd dus een recept met zalm. Eenvoudige bereidingswijze, maar toch een beetje anders dan anders. Veel plezier met het maken ervan. 

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Stap 1: Week de cederhouten plank 30 min in water. Steek de BBQ aan, stook deze naar z’n 150°C en richt in op directe wijze. 

Stap 2: Bestrooi de zalm ligt met de rub en laat deze 30 min intrekken. Meng 50-60g panko met 1 el rub en de citroenrasp door elkaar in een kom. Smeer de zalm in met een dunne laag mosterd. Als je niet van mosterd houd kan je deze vervangen voor mayonaise. Leg de zalm op de plank en bestrooi deze gelijkmatig met de panko-mix. 

Stap 3: Plaats de plank met de zalm in het midden van het rooster en sluit de deksel. Controleer na 30 min de kerntemperatuur met de Thermapen.  Bij 55C graden is deze klaar (meet zowel een keer in het dikke als het dunne gedeelte). 

Stap 4: De zalm combineert eigenlijk met alles of dit nu een puree, hasselback, brood, pasta of alleen groente is. Ik maakte een combi van gewokte bladspinazie, knoflook, kastanje champignons, ui en parmezaanse kaas. Maak wat jij lekker vindt. 

Enjoy!

Met dank aan:

Home made vleesspecialiteiten
Vuur en Rook
Thermapen Nederland
Kokenophout
Grill Guru

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »