Tomahawk Steak by Robin Of The Hood
Robin Of The Hood - Vuur&Rook
Ingrediënten:
- Tomahawk steak
- Oncle Jed’s BBQ rub
- Takjes rozemarijn
Benodigdheden:
Stap 1: Go, Go, Go, Fire Up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110°C).
Stap 2: Leg je Tomahawk steak op een snijplank, masseer de Oncle Jed’s rub over je steak heen aan beide kanten.
Stap 3: Laat de rub ongeveer 30 minuten intrekken.
Stap 4: Leg je steak nu indirect op de BBQ tot een kerntemperatuur van 48°C.
Stap 5: Maak een directe zone in je bbq als de tomahawk een kern van 50°C heeft bereikt, en fakkel hem af! Let op dat je het vlees regelmatig blijft keren. Doe hierbij hittebestendige handschoenen aan en pas op voor je wenkbrauwen :)
Stap 6: Haal de steak van je BBQ af en laat hem circa 10 minuten rusten in de aluminiumfolie
Stap 7: Snij de steak van het bot af in plakken, en snij haaks op de draad om het vlees mals te houden. serveer met een takje rozemarijn
Enjoy!