Terug

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Gratis achteraf betalen met Klarna of in3

Black Friday Madness

De laatste kans op jouw beste deal.

00Dagen : 00Uur : 00Minuten : 00Seconden
Check alle deals

Striploin Roast

Striploin Roast
(Dunne lende gebraad)

Iets te vieren, feestje of gewoon zin om eens uit te pakken? Maak dan eens een roast van een dunne lende! De dunne lende, beter bekend als de entrecôte vind je in de rug van het rund van halverwege loopt deze naar achter.  Het is een mals stuk rundvlees en heeft een klein vetrandje. We laten het vet randje zitten en bereiden dit in zijn geheel. Zeer geschikt als amuse, voor-, hoofd-gerecht of vleeswaren voor belegde broodjes.

Veel plezier met het maken van dit mooie stuk vlees!

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak de lende eerst schoon (tenzij je slager dit al heeft gedaan) verwijder het vet met vliezen bovenop het vlees. Let op: laat het de vetrand aan de zijkant zitten.

Stap 2: Knoop het vlees zo op dat ze overal gelijk is qua dikte, dit helpt voor een gelijkmatige garing. Bestrooi je gebraad rijkelijk met de rub, het is een groot stuk en kan wel wat hebben. Plaats de probe met de punt in het vlees tot in de kern. Dit gaat nu een stuk makkelijk dan straks bij de Q.

Stap 3: Steek je bbq aan en stook deze naar 110°C graden, richt in op indirecte wijze.

Stap 4: Voeg het rookhout toe. Ik gebruikte 3 chunks 2x beuk en 1x eik voor deze bereiding. Daarnaast maakte ik ook gebruik van de nieuwe Thermapen Signals met Billows. Een thermometer voorzien van 4 probe aansluitingen (Bluetooth en WiFi) en een ventilator. Met de juiste instellingen houd deze de dome perfect op temperatuur.

Stap 5: Stel de kern in op 47°C graden. Leg het vlees op het rooster, sluit de probe aan en sluit het deksel.

Stap 6: Als de kerntemperatuur bereikt is mag het vlees van de bbq. Belangrijk is nu dat het minimaal 30-45 min rust, maak zo nodig gebruik van wat aluminiumfolie om het ligt mee af te dekken. (Beslist niet inpakken) Gebruik het mes om de roast mooi dun mee te snijden.

Enjoy!

Met dank aan:

Home made vleesspecialiteiten
Vuur en Rook
Thermapen Nederland
Xapron
Grill Guru

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »