Sticky Chinese BBQ Pork Belly
Create your own Char Siu Bacon!
Ingrediënten:
- 1 kilo buikspek
- 50 gram Angus&Oink Chinese Char Siu Bacon Cure
Voor de marinade:
- 5 teentjes knoflook
- 2 tl roze peperkorrels
- 4 el honing
- 2 el hoisinsaus
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el Shoaxing rijstwijn
- 1 tl five-spicepoeder
- 1 tl sesamolie
Benodigdheden:
Stap 1: Pekel het buikspek met circa 50 gram Char Siu Bacon Cure voor circa 7 dagen.
Stap 2: Spoel het vlees af en laat het 2 dagen drogen in de koelkast.
Stap 3: Maak een marinade en laat het vlees hier 24 uur in marineren.
Stap 4: Go, Go, Go… Fire up your Q en maak je bbq klaar voor indirecte garing (110°C) en gaar het vlees tot een kern van 76°C.
Enjoy!