Rib-Finger Burnt Ends
Nu de zomer is begonnen en sommige van jullie zelfs al vakantie hebben of binnenkort krijgen volgt er vandaag gewoon weer een recept. Dit keer een snack, die overigens ook prima door kan bij de hoofdmaaltijd. De rib finger waar komt die nou weer vandaan vraag je je misschien af?! Nou dat is een makkelijke, het is namelijk het vlees tussen de spareribs. En vandaag bereiden we deze volgens de methode van de burnt ends.
Ingrediënten:
- 1 kg rib fingers
- Blues Hog Sweet & Savory BBQ rub
- The Rose Garden Tropical Passion Competition BBQ Sauze ’n Glace
- 100g roomboter zz in plakken
- 4 el honing
Benodigdheden:
- BBQ met deksel
- 1 aluminium bak
- Aluminiumfolie
- Rookhout (bv. kersen chuncks)
Bereidingswijze:
Stap 1 Kruid de rib fingers met de rub aan alle zijden, leg dit vervolgens 1 uur in de koelkast.
Stap 2 Steek je Q aan en bereid deze voor op indirecte wijze. Voeg een paar chuncks rookhout toe aan de hete kolen. Leg je rooster erop en daar op de gekruide rib fingers. Zorg er voor dat ze elkaar niet raken, op deze manier kan de rook er goed bij. Sluit de deksel en laat dit z'n 1,5 - 2 uur roken/garen op 100-105°C.
Stap 3 Na de 1,5 - 2 uur mogen ze in de aluminium bak. Voeg hier een flinke scheut van de bbq saus, 100g roomboter en 4 el honing aan toe. Sluit de aluminiumbak af met de aluminiumfolie. Plaats de bak terug op de Q en sluit het deksel voor 30min.
Na 30min mag de folie er af. Schep de rib fingers met het mengsel goed door elkaar en sluit het deksel van je Q. Herhaal dit nog z'n 3-5 keer om de 10min hierna zijn je rib finger burnt ends klaar.
Heerlijk voor bij de borrel, maar ook prima op een pannenkoek of wrap.
Enjoy!
Met dank aan:
Home made vleesspecialiteiten
Vuur en Rook
Saus.Guru