Porchetta van Buikspek
Porchetta van Buikspek
Ingrediënten:
- 3 Buikspek lappen per Porchetta van ongeveer 1,5 cm dik
- Lemon Pepper Rub
- Zongedroogde tomaat
- Tijm
- Basilicum
- Rozemarijn
- Salie (of andere Italiaanse kruiden)
Benodigdheden:
Stap 1: Leg de speklappen in de lengte een voor een over elkaar heen en daar tussen een beetje Lemon Pepper en de verse kruiden met wat stukjes zongedroogde tomaat.
Stap 2: Prik het geheel met 4-5 prikkers vast zodat alles mooi op zijn plek blijft.
Stap 3: Voeg aan de bovenkant nog wat Lemon Pepper, wat verse kruiden en wat zongedroogde tomaat toe.
Stap 4: Klap nu het geheel over (Let op: over de breedte) dubbel en bind het gehaal met 4-5 touwtjes vast.
Stap 5: Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (140°C). Leg je porchetta op de BBQ en voeg wat rookhout toe. Na ongeveer twee uur op 140°C te zijn gegaard zal je porchetta klaar zijn.
Tip: Als je porchetta op de BBQ ligt en je vind het leuk om het gerecht geheel Italiaans te serveren, maak dan ondertussen een lekkere bruschetta met tomaat en olijfolie.
Enjoy!