Terug

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Gratis achteraf betalen met Klarna of in3

Black Friday Madness

De laatste kans op jouw beste deal.

00Dagen : 00Uur : 00Minuten : 00Seconden
Check alle deals

Oliebollen uit de Dutch Oven

Oliebollen uit de Dutch Oven

Ingrediënten:

  • 200 gr rozijnen
  • 100 gr krenten
  • 50 gr boter
  • 50 ml melk
  • 80 gr bakkersgist (eventueel te vervangen door droge gist, deel dan door 3)
  • 1 kg patentbloem
  • 15 gr zout
  • 30 gr suiker
  • 2 eieren
  • 0,75 liter koolzuurhoudend bronwater
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 5 gr kaneel
  • 150 gr zure appel (bv. goudreinet of Granny Smith), in kleine blokjes
  • 4 liter zonnebloemolie

Benodigdheden:

Stap 1: Laat de rozijnen en krenten 15 minuten weken in lauw water, laat ze uitlekken en dep ze droog op een theedoek.

Stap 2: Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Verhit in een ander pannetje de melk totdat het lauw is en los daar de gist in op.

Stap 3: Meng de bloem met het zout en suiker in een grote kom en roer daar de eieren doorheen met een garde. Daarna roer je beetje bij beetje bronwater erdoor.

Stap 4: Meng dit tot de klontjes zijn verdwenen, en voeg daarna de melk met gist, gesmolten boter, citroenrasp en kaneel toe. (evt. appel)

Stap 5: Meng dit goed door elkaar en roer op het laatst de krenten en rozijnen erdoor.

Stap 6: Dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat het 60 minuten rijzen op een warme plaats.

Stap 7: Laat de zonnebloemolie op temperatuur komen in de Dutch Oven.

Stap 8: Sla het beslag nog goed door. Gebruik een ijsknijper of twee eetlepels om mooie bollen te maken.

Stap 9: Bak ze ongeveer 3 minuten aan beide kanten.

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »