Moinkballs
Moinkballs
Ingrediënten:
- 750 gr rundergehakt
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 los geklopt ei
- 60 gr gekruid paneermeel
- 118 ml melk
- 2 el fijngehakte knoflook
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl zeezout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl gedroogde oregano
- Ontbijtspek
Benodigdheden:
- Thermapen
- Moinkball Rack
- Vuur&Rook Rook Chunks Kers
- The Rose Garden Tropical Passion BBQ Sauce
- Franky's Pork Prank (BBQ-ON) Award Winning Pork Rub
Stap 1: Meng de ingrediënten van de balletjes goed door en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal
Stap 2: Bestrooi de balletjes met de rub.
Stap 3: Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikker.
Stap 4: Zet indien nodig de moinkballs een halfuur in de koelast om op te stijven.
Stap 5: Go, Go, Go, Fire Up The Q! Maak je ff klaar voor indirecte garing (107°C-121°C)
Stap 6: Voeg wat rookhout toe en leg de moinkballs indirect op je bbq!
Stap 7: BBQ de moinkballs tot 60°C kern en bestrijk ze met The Rose Garden Passion Fruit BBQ Sauce. Laat ze daarna liggen tot ze een kern van 70°C hebben bereikt.
Enjoy!