Terug

  • De beste deals voor jou!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Gratis verzending vanaf €100 in NL, BE en DE

De laatste kans voor de beste deals.

Cyber Weekend Madness

00Dagen : 00Uur : 00Minuten : 00Seconden
Bekijk alle deals

Melanie's Langzaam Gerookte Zalm Op Toast

Zalm roken. Koud of warm. Het is zo langzamerhand voor veel BBQ'ers bijna dagelijkse kost geworden. Maar deze roze vis is dan ook zó lekker! En het is ook nog eens een makkelijk visje. Met een mooi stuk zalm en een rookplank krijgt zelfs een beginnende BBQ'er al snel een lekker stuk vis op tafel.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

 

Stap 1: Bereid je barbecue voor indirect garing voor en verhit tot een temperatuur van 140°C.

Stap 2: Controleer de zalm op graten, trek als die er nog in zitten er met een grote pincet uit. Spoel dan de zalm onder koud stromend water af en dep droog.

Stap 3: Leg de zalm met de huiszijde op de plank, strooi de vis rub over de vleeskant van de zalm en wrijf de kruiden een beetje in. Leg de plank met de zalmzijde op het rooster van je barbecue. Sluit de deksel en laat de vis garen tot deze een kerntemperatuur van 53°C heeft.

Stap 4: Terwijl de zalm aan het roken en garen is, met de kookring of een glas uit elke snee brood een rondje van ongeveer 10 centimeter steken. Snijd de citroen in plakjes en knip de bieslook klein.

Stap 5: Haal als de kerntemperatuur bereikt is de plank met de zalm van je barbecue en laat op een vuurvaste ondergrond ongeveer 10 minuten rusten. Borstel intussen het rooster schoon en gril de broodrondjes aan beide kanten lichtbruin.

Stap 6: Pluk de zalm. Doe dat voorzichtig, want de vis kan nog goed warm zijn.

Stap 7: Verdeel de zalm over vijf toastcirkels, bestrooi met wat Parmezaanse kaas, een paar pijnboompitten, de fijngeknipte bieslook en een scheut white BBQ saus. Leg er dan een tweede toastcirkel op en steek er een skewer doorheen

Go, Go, Go, enjoy!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »