Terug

Zaterdag 14 december: Santa Q! Het grootste decemberevent van de regio! Klik hier voor meer info

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Koud Gerookte Zalm

Koud gerookte zalm:

Ingrediënten:

  • 500/750g zalmfilet met huid
  • 1 cup grof zeezout
  • 1 cup licht bruine basterd suiker
  • 1 el bieslook
  • 2 tl knoflook poeder
  • 2 tl mosterd poeder
  • 2 tl uien poeder
  • 1 tl vers gemalen witte peper
  • 1 tl citroensuiker

Benodigdheden:

(24 uur voordat je gaat roken)

Stap 1: Dep de zalm droog met keukenrol, en controleer de zalm op eventuele graten.

Stap 2: Meng alle droge ingrediënten door elkaar en rub de zalm hier mee in.

Stap 3: Plaats de zalm in de koelkast (zonder folie) en laat deze 12 tot 24 uur staan.

Stap 4: Spoel na de 12 tot 24 uur de zalm af en dep hem droog, en zet deze terug in de koelkast totdat je hem gaat roken.

Stap 5: Vul de cold smoke generator met het beukenmeel en steek deze aan. Plaats hem in je BBQ en zet de luchtschuiven open.

Stap 6: Laat de zalm 6 tot 8 uur roken.

Stap 7: Haal de zalm na 6 tot 8 uur uit je BBQ, vacumeer deze en laat hem minimaal 24 uur rusten in de koelkast.

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »