Koud Gerookte Zalm
Koud gerookte zalm:
Ingrediënten:
- 500/750g zalmfilet met huid
- 1 cup grof zeezout
- 1 cup licht bruine basterd suiker
- 1 el bieslook
- 2 tl knoflook poeder
- 2 tl mosterd poeder
- 2 tl uien poeder
- 1 tl vers gemalen witte peper
- 1 tl citroensuiker
Benodigdheden:
- BBQ met deksel
- Vuur&Rook Cold Smoke Generator
- Vuur&Rook Rookmeel (beuken)
- Vacuüm machine
- Vacuümzak
- Bak of schaal (waar de zalm in past)
- Keukenrol papier
(24 uur voordat je gaat roken)
Stap 1: Dep de zalm droog met keukenrol, en controleer de zalm op eventuele graten.
Stap 2: Meng alle droge ingrediënten door elkaar en rub de zalm hier mee in.
Stap 3: Plaats de zalm in de koelkast (zonder folie) en laat deze 12 tot 24 uur staan.
Stap 4: Spoel na de 12 tot 24 uur de zalm af en dep hem droog, en zet deze terug in de koelkast totdat je hem gaat roken.
Stap 5: Vul de cold smoke generator met het beukenmeel en steek deze aan. Plaats hem in je BBQ en zet de luchtschuiven open.
Stap 6: Laat de zalm 6 tot 8 uur roken.
Stap 7: Haal de zalm na 6 tot 8 uur uit je BBQ, vacumeer deze en laat hem minimaal 24 uur rusten in de koelkast.
Enjoy!