Terug

Yes! Wij zijn trotse winnaar van het Business Event 2019 MKB! Bedankt voor jullie support.

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Koreaanse Steak Salade

Voor 2 personen

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 300 gr ribeye steak, bavette of longhaas
  • zakje veldsla, jonge bladspinazie of gemengde sla
  • bakje taugé
  • blikje edamame (te koop bij de supermarkt, Bonduelle)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de marinade:

  • verse gember, stukje van 5 cm, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el sojasaus (kikkoman, geen ketjap manis)
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie

Voor de dressing:

  • sap van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1-2 el sojasaus (naar smaak)
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt

Benodigdheden:

Stap 1: Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar.

Stap 2: Doe de steak en de marinade in de hersluitbare diepvrieszak. Druk zoveel mogelijk van de lucht uit de zak en sluit hem. Leg minimaal een uur in de koelkast

Stap 3: Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je barbecue klaar voor direct gebruik. Terwijl de barbecue opwarmt kun je even de ingrediënten van de dressing mengen en de sla, edamame en taugé klaarzetten. Gril de steak boven de kolen totdat hij medium rare is, ik hou als kerntemperatuur 48°C aan. Afhankelijk van de dikte van je steak is dat ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.

Stap 4: Haal de steak van de barbecue en laat even rusten onder aluminiumfolie. (5 tot 10 minuten). Verdeel tijdens het rusten van de steak de sla, taugé en edamame over twee borden.
snij de steak in dunne plakjes, leg ze op de salade en schep naar smaak de dressing over de borden. Klaar is je Koreaanse steak salade

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »