Kip Ananas/Bacon Spies
Kip ananas/bacon spies
Ingrediënten:
- Kipfilet/kippendijen vlees
- Bacon strippen
- Ananas (vers of uit blik)
- BugHouse BBQ Rub
Benodigdheden:
Stap 1: Snij de kip in blokjes van ± 2x2cm en doe ze in de mengkom. Rub ze met de Bughouse bbq rub en meng dit door elkaar.
Stap 2: Laat de kruiden nu minimaal 60 min. intrekken. Maak de rijpe ananas schoon en snij deze in blokjes van ook ± 2x2cm of open het blik ananas.
Stap 3: Wikkel de ananas nu in het spek. Als je lang spek hebt gekocht kan je deze doorsnijden, een halve plak is voldoende. Rijg nu de kip en de ananas/spek om en om op een spiesje. Plaats de spiesen in de koelkast voor gebruik.
Stap 4: Go, Go, Go, Fire Up The Q! Stook je BBQ op naar 170°C graden (direct). Vouw van het aluminium folie eventueel een hitteschild om je stokje te beschermen tegen de hitte. Plaats de stokjes 10-15min op het indirecte deel en draai ze na 7 min om.
Stap 5: Grill ze daarna aan alle zijde mooi op kleur. (direct) Grill ze af tot een kerntemperatuur van minimaal 73°C.
Enjoy!