Jalapeño Cheeseburger
Ingrediënten:
- 200 gr rundergehakt per burger
- 2 jalapeño pepers
- 100 gr geraspte oude kaas
- Handvol rucola
- Kool sla
- Versgemalen zwarte peper en zout
- 1 mooi broodje
Benodigdheden:
Stap 1 : Go, Go, Go, Fire up the Q! Steek je BBQ aan en stook hem op naar een temperatuur van 200°C-230°C graden.
Stap 2 : Leg de jalapeño direct op de kolen of briketten en keer ze regelmatig tot ze rondom zwart zijn.
Stap 3 : Doe de zwart geroosterde jalapeño in een ziplock zak en sluit deze. Laat minstens een kwartier liggen.
Stap 4 : Snij de jalapeño doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in stukjes.
Stap 5 : Meng de jalapeño met de geraspte kaas.
Stap 6 : Verdeel het gehakt in delen van 100 gram en maak er een ronde schijf van iets groter dan het bolletje.
Stap 7 : Neem 2 flinke lepels van de geraspte kaas en jalapeño mix en leg dit op 1 van de gehaktschijven.
Stap 8 : Leg een lege gehaktschijf op de gevulde en druk de zijkanten aan zodat je 1 dikke hamburger krijgt.
Stap 9 : Gril de hamburger tot deze vanzelf loskomt van het rooster en keer hem dan om.
Stap 10 : Bestrooi vervolgens de gegrilde kant met versgemalen zwarte peper en grof zout.
Stap 11 : Keer nu regelmatig tot een kerntemperatuur van 70°C.
Stap 12 : Snij het broodje doormidden en gril de snijkanten even kort.
Stap 13 : Beleg het broodje met een handvol rucola, de hamburger, de coleslaw en de andere helft van de bol.
Enjoy!