Terug

Zaterdag 14 december: Santa Q! Het grootste decemberevent van de regio! Klik hier voor meer info

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Jalapeño Cheeseburger

Ingrediënten:

  • 200 gr rundergehakt per burger
  • 2 jalapeño pepers
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • Handvol rucola
  • Kool sla
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 mooi broodje

Benodigdheden:

Stap 1 : Go, Go, Go, Fire up the Q! Steek je BBQ aan en stook hem op naar een temperatuur van 200°C-230°C graden.

Stap 2 : Leg de jalapeño direct op de kolen of briketten en keer ze regelmatig tot ze rondom zwart zijn.

Stap 3 : Doe de zwart geroosterde jalapeño in een ziplock zak en sluit deze. Laat minstens een kwartier liggen.

Stap 4 : Snij de jalapeño doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in stukjes.

Stap 5 : Meng de jalapeño met de geraspte kaas.

Stap 6 : Verdeel het gehakt in delen van 100 gram en maak er een ronde schijf van iets groter dan het bolletje.

Stap 7 : Neem 2 flinke lepels van de geraspte kaas en jalapeño mix en leg dit op 1 van de gehaktschijven.

Stap 8 : Leg een lege gehaktschijf op de gevulde en druk de zijkanten aan zodat je 1 dikke hamburger krijgt.

Stap 9 : Gril de hamburger tot deze vanzelf loskomt van het rooster en keer hem dan om.

Stap 10 : Bestrooi vervolgens de gegrilde kant met versgemalen zwarte peper en grof zout.

Stap 11 : Keer nu regelmatig tot een kerntemperatuur van 70°C.

Stap 12 : Snij het broodje doormidden en gril de snijkanten even kort.

Stap 13 : Beleg het broodje met een handvol rucola, de hamburger, de coleslaw en de andere helft van de bol.

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »