Inside Skirt Fajita's
(met een salsa van gegrilde groenten)
Mocht je nou een keer visite krijgen en niet weet wat te maken is deze wel een aanrader! Goed voor te bereiden, makkelijk om te maken, eindeloos variëren, leuk beleving effect tijdens het grillen van het vlees en nog eens super lekker!
Ingrediënten:
- 1 inside skirt (middenrif)
- Blues Hog Bold & Beefie bbq rub
- 3 tros tomaten
- 2 rode uien
- 2 bosui
- 3 tenen knoflook
- 6 champignons
- Rucola sla
- Royal Umami BBQ saus van Saus.Guru
- Mayo drizzl naar keuze (ik gebruikte een zwarte knoflook mayo)
- Wraps naar keuze
- Olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden:
- BBQ
- Thermapen
- Vijzel of keukenmachine
- Snijplank
- Scherp mes
Bereidingswijze:
Stap 1 Haal je skirt uit de verpakking en dep deze droog. Controleer deze op ongewenstheden en verwijder deze zo nodig.
Stap 2 Kruid deze met de rub aan alle zijden en laat deze minimaal 30min. zijn werk doen.
Stap 3 Maak de groenten (m.u.v. de rucola) schoon en snijd ze in grove stukken.
Stap 4 Steek de BBQ aan en stook deze goed op! We gaan grillen!!!
Stap 5 Grill de groenen aan alle zijde, maar laat ze niet verbranden. Als ze een mooie kleur hebben en wat zachter zijn mogen ze van de Q. Laat ze even afkoelen, voeg een scheutje olijfolie toe en pureer je ze met de vijzel (of keuken machine). Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Stap 6 Nu is het de beurt aan het vlees! Zorg dat je rooster schoon is en je BBQ loei heet! Leg het vlees in het midden van je rooster, zorg ervoor dat het vlees goed contact maakt met het rooster. Als het vlees loslaat (voorzichtig proberen en niet gaan los trekken) kan je het omdraaien. Draai het vlees eventueel 45°C per kant om meer kleur en maillard effect te creëren. Je kerntemperatuur ligt op de 52°C graden check deze met de Thermapen. Laat de skirt 10 min rusten voordat je deze “op de draad” aansnijd.
Stap 7 Neem een wrap en smeer er een mooi laagje BBQ saus over. Hierop de gegrilde salsa en het vlees in mooie reepjes. Top je wrap af met wat rucola en een drizzl saus.
Enjoy!
Met dank aan:
Home made vleesspecialiteiten
Vuur en Rook
Saus.Guru
Thermapen Nederland