Grilled Picanha by Barry
Barry - Vuur&Rook
Ingrediënten:
Benodigdheden:
- Vuur&Rook Hickory Blocks
- Koffiemolen
- F-Dick Wondermesje
Stap 1: Maal 3 eetlepels LetzQ Beef Rub fijn in de koffie molen, blender of keukenmachine.
Stap 2: Kerf de vet kap in van de Picanha en maak een mooi ruitjes patroon (circa 1cm uit elkaar)
Stap 3: Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110°C), en voeg 2 Vuur&Rook hickory blocks toe.
Stap 4: Leg de Picanha indirect op je bbq tot een kerntempratuur van 48°C.
Stap 5: Als de Picanha de kern van 48°C heeft bereikt, open je alle schuiven en laat je de BBQ Sizzzzling HOT worden…
Stap 6: Leg de Picanha nu direct boven het vuur en fakkel hem af voor circa 10 min. Let op: Regelmatig keren (pas op voor je wenkbrauwen).
Stap 7: Laat de Picanha nu voor circa 15 min rusten op een voorverwarmd bord/schaal.
Stap 8: Snijd de picahna in dunnen plakken van ongeveer 3mm en rub deze ligt in met de fijne gemalen LetzQ Beef rub.
Enjoy!