Gegrilde Varkenshaas
Gegrilde Varkenshaas
Ingrediënten:
- Varkenshaas
- PitmasterX Superlicous BBQ Rub
- Zout
- Olie
Ingrediënten appel/uien compote:
- Klontje roomboter
- 2 appels
- 2 rode uitjes
- 1 teen knoflook
- 50ml appelsap
- 10ml appelcider azijn
- 1el Worcestersaus
- 1 el lichtbruine basterd suiker
- Snufje zout
Benodigdheden:
Compote:
Stap 1: Snij de appel en ui in kleine blokjes, en de knoflook fijn.
Stap 2: Plaats de skillet op de Q en doe het klontje boter er in.
Stap 3: Voeg nu de appel ui en knoflook toe .
Stap 4: Voeg nu de appelsap, azijn, worcestersaus, suiker en zout toe .
Stap 5: Roer dit rustig door totdat er een moes ontstaat en klaar is de compote .
Varkenshaas:
Stap 1: Leg de varkenshaas op de Q (direct).
Stap 2: Plaats nu de varkenshaas indirect op de Q tot een kerntemperatuur van 65°C.
Stap 3: Haal de varkenshaas van de Q, en wikkel hem in de aluminiumfolie om te laten rusten (ongeveer 10 minuten).
Stap 4: Snij de varkenshaas in medaillons en serveer hem met de compote.
Enjoy!