Gegrilde Dorade
Gegrilde Dorade
(van de Ofyr)
Ondanks dat vlees nog steeds het populairste product op de BBQ is vis toch zeker de #2. Bij ons is vis ook erg gewild en staat bij de kids zalm op #1. Natuurlijk willen we ook wel eens iets anders van de Q. Kabeljauw, makreel, zeewolf, forel, poon, schol, tong en dorade zijn dan de vissoorten waar een keus uit gemaakt wordt. Vandaag staat er dorade op het menu met een eenvoudige bereiding. Veel plezier met het maken ervan.
Ingrediënten:
- 2 Dorades (1/2 pp)
- Klein bosje peterselie (vers)
- Knoflook
- Zout
- Zonnebloemolie
- 1 Citroen
Benodigdheden:
- Ofyr / plancha / skillet
- (BBQ om de plancha / skillet mee te verwarmen)
- Visbak-spatel
- Thermapen (MK-4 IR)
Bereidingswijze:
Stap 1: Steek de Ofyr (of de bbq) aan en stook flink op.
Stap 2: Controleer de vis op schubben en verwijder deze. Snij de huid in (alleen oppervlakkig) vinger breedte. Hak de knoflook fijn en verveel deze over de buikholte van de vissen. Snij de uiteinden van de peterselie fijn en zet apart. Verdeel de overige peterselie over de buikholte van de vissen. Strooi wat zout op de buitenzijde.
Stap 3: Controleer met het infrarood gedeelte van de Thermapen de oppervlakte van de plaat. De plek waar de de vis wil bakken moet z’n 200°C zijn. Maak de plaat ver met een beetje olie. Bak de vis mooi bruin aan beide zijden. De eind temperatuur van de kern (van het dikste gedeelte) moet tussen de 65-72°C liggen.
Stap 4: Fileer de vis aan tafel of in de keuken.
Enjoy!
Met dank aan:
Home made vleesspecialiteiten
Vuur en Rook
OFYR Nederland
Thermapen Nederland