Terug

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Garlic chicken wings met parmezaanse kaas

Ingrediënten:

  • 20 kippenvleugels
  • 6 tenen gerookte knoflook
  • 1 tl chili flakes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl grof zout
  • 100 gr boter
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 handvol gesneden verse peterselie

Voor de saus:

  • 1 teen gerookte knoflook
  • Klein beetje grof zout
  • 2 el mayonaise (niet te zuinig)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vers limoensap

Stap 1 : Go, Go, Go, Fire up the Q! Steek je BBQ aan en stook hem indirect op tot ongeveer 120°C-150 °C.

Stap 2 : Snij de kop van een bol knoflook. Vouw een stuk aluminiumfolie tot een kommetje en zet daar de bol in.

Stap 3 : Giet een beetje olijfolie over de bol knoflook en zet het geheel aan de koelere kant van het rooster. Gooi wat snippers rookhout op de briketten.

Stap 4 : De knoflook is klaar als de tenen zacht zijn geworden.

Stap 5 : Neem 6 tenen gerookte knoflook en doe ze in een vijzel samen met 2 lepels olijfolie, een beetje grof zout en de chiliflakes. Maak er een pasta van.

Stap 6 : Doe de kippenvleugels in een ziplock zak en doe daar het knoflookmengsel bij. Kneed de pasta goed in de vleugels en laat het 2 uur in de koelkast marineren.

Stap 7 : We hebben weer een barbecue nodig met 2 zones en een keteltemperatuur van 120°C tot 150°C.

Stap 8 : Haal de kippenvleugels uit de ziplock zak. En leg ze aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel. Hier laat je ze minstens 3 kwartier tot een uur liggen, tot een kerntemperatuur van 85°C.

Stap 9 : Maak ondertussen de saus door een teen gerookte knoflook samen met de zout tot een pasta te persen in een vijzel. Roer het daarna door de mayonaise en het limoensap.

Stap 10 : Smelt de boter in een pannetje op de barbecue naast de kippenvleugels.

Stap 11 : Snij een handvol peterselie fijn en doe dit in een andere lage kom. Rasp daar de Parmezaanse kaas over heen en meng dit door elkaar.

Stap 12 : Haal de kippenvleugels als ze klaar zijn door de boter en daarna door het kaas peterselie mengsel. Daarna mogen ze nog even terug de barbecue op boven directe hitte om de kaas te laten smelten.

Stap 13 : Bestrooi ze vlak voor het serveren nog met wat extra kaas en peterselie.

Stap 14 : Serveren met de knoflook mayonaise.

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »