Fried Chicken Wings
Huddie Lee Stokes - StokesBBQ
Voor ca. 36 kippenvleugels
Ingrediënten:
- ± 2 l plantaardige olie
- 3 kg kippenvleugels
- 250 g patentbloem
- Serial Grillaz Chicken Dust
- Serial Grillaz Cajun Garlic All Purpose
- lente ui, in dunne ringetjes (optioneel)
- Frank's Red Hot Sauce
- Grate Goods Alabama White Sauce
Benodigdheden:
Stap 1: Zet de Dutch oven op de Joy Stove en vul de pan tot net onder de helft met de plantaardige olie. Voeg niet teveel olie toe, olie en vuur zijn een gevaarlijke combinatie. Verwarm de olie tot 180°C. Je kunt de temperatuur meten met de kernthermometer of controleren of deze heeft genoeg is door een oud stukje brood toe te voegen. Als de olie gelijk begint te borrelen is deze heet genoeg.
Stap 2: Was intussen de kippenvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Zeef de patentbloem boven een diep bord.
Stap 3: Bestrooi de kippenvleugels aan beide kanten royaal met de Serial Grillaz Chicken Dust en vervolgens met de Serial Grillaz Cajun Garlic. Haal ze door de patentbloem en klop de overtollige bloem eraf.
Stap 4: Voeg de kipvleugels met behulp van een schuimspaan of barbecuetang, één voor één, aan de hete olie toe en frituur ze goudbruin. Bak ze in porties zodat de temperatuur van de olie niet teveel daalt en de kipvleugels voldoende ruimte hebben. Afhankelijk van de omvang van de vleugels moet je ze ongeveer 10-15 minuten frituren. Je kunt eventueel de kerntemperatuur meten. Dit doe je door een fried chicken wing uit de pan te halen en de kerntemperatuur te meten. Bak ze liever iets te lang dan te kort, ze worden er alleen maar krokanter van.
Stap 5: Haal de fried chicken wings uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg alvast de volgende portie aan de hete olie toe.
Stap 6: Bestrooi fried chicken wings eventueel met de lente-ui en serveer ze met de Red Hot Sauce en Alabama White Sauce.
Enjoy!