Fish & Chips Focaccia
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 gr Zeeduivel
- 3 el mayonaise
- Sap van 2 Limoenen
- 2 tl matchapoeder
- 1 tl witte peper
- 1 Potje furikake (dit is een mengsel van zeewier, sesam ,wasabi en bonitovlokken)
- 4 kleine foccacia’s
- 1 zak chips ‘’Salt & Vinegar’’
- Klein kropje Lollo Bianco of pluksla
Benodigdheden:
Stap 1: Gaar de zeeduivel op het rookplankje direct boven de kolen op een temperatuur van 120°C, gaar de zeeduivel tot een kerntemperatuur van 65°C.
Stap 2: Was ondertussen de sla en dep het daarna goed droog.
Stap 3: Maak ondertussen een dressing van de mayonaise, limoensap, witte peper, matchapoeder en 1 eetlepel furikade.
Stap 4: Pluk de gare zeeduivel in kleine stukjes.
Stap 5: Grill de focaccia aan beiden kanten bruin.
Stap 6: Beleg de focaccia met chips en lollo bianco, doe de dressing op de sla, leg de geplukte zeeduivel er op en strooi er royaal furikade overheen.
Enjoy!