Terug

  • De beste deals voor jou!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Gratis achteraf betalen met Klarna of in3

Black Friday Madness; je hebt nog maar...

De allerbeste deals met de beste kortingen.

00Dagen : 00Uur : 00Minuten : 00Seconden
Check alle deals

Finger Licking Chicken

We zijn in Nederland gek op kip. Per persoon eten we per jaar gemiddeld ruim 20 kilo kip. De supermarkt is de favoriete plek om kip te kopen, slechts 10 procent wordt bij poeliers of slagers. Als we kip eten we in Nederland wel het liefst de filet. Ruim 60 procent van de voorverpakte kip die in ons land verkocht wordt is filet, al krijgt de dij een steeds groter aandeel in de verkoop. Helaas er zit geen 60 procent kipfilet aan onze kippen. Dat betekent dat de rest, de bouten, vleugels en de organen veelal geëxporteerd worden. En zo verdwijnen ook die lekkere chicken wings waar wij BBQ'ers zo dol op zijn, naar andere markten

Een kippenvleugel bestaat uit drie gewrichten, maar vaak zijn het enkel de eerste twee gewrichten die op de BBQ of in de frituur belanden. Niet zo vreemd, want het zijn ook de meest vlezige. De vleugels zijn ook de vettigste stukken van de kip, en voor sommigen ook de lekkerste, niet in de laatste plaatst omdat de wings perfect finger food zijn. En net als voor alle delen zijn er vele manieren chicken wings bereiden. Sommige zijn zo lekker, dat je je vingers erbij aflikt. Dus ja, dat is dus Finger Licking Chicken.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Stap 1: Meng de appelsap met 3 gr chicken rub en 2 gr honing.

Stap 2: Spuit dit mengsel met de meat injector in de kippenvleugels. Wrijf de vleugels met de rest van de chicken rub in.

Stap 3: Maak je BBQ klaar voor indirecte garing en voeg een handje Apple Chips toe.

Stap 4: Leg de chicken wings op het indirecte gedeelte van je barbecue, sluit de deksel en laat de vleugels gedurende 45 minuten garen, of in ieder geval tot ze in het dikke deel een kerntemperatuur hebben van 730C.

Stap 5: Meng ondertussen de rest van de honing met de BBQ saus en de chilisaus. Smeer met een kwast de vleugels op de BBQ in met dit mengsel. Doe dit lekker dik, want het moeten wel ‘finger licking’ vleugels worden. Doe dit in de tijd dat ze op de BBQ liggen zeker drie keer en keer ze dan ook regelmatig.

Stap 6: Als de chicken wings gaar zijn nog eenmaal insmeren met de gemixte BBQ saus en serveren.

Go, go, go enjoy!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »