DanBras Sateh
DanBras Sateh
Ingrediënten:
- 500 gram Kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepels Goela Djawa of ter vervanging bruine suiker
- 2 theelepels Ketoembar
- 1 Theelepel Djinten
- ½ theelepel zwarte peper
- Scheutje sesamolie
- Scheutje citroensap
Benodigdheden:
Stap 1: Verwijder de pezen en ander ongewenste stukjes van de kipdij, maar laat de witte vetrandjes zitten (vet=smaak & malsheid).
Stap 2: Snij de kippendijen in kleine stukjes.
Stap 3: Meng alle ingrediënten om de marinade te maken, en stop deze in een afsluitbare zak met de kippendijen. Laat dit 24 uur intrekken.
Stap 4: Rijg na 24 uur de dijen op de skewers.
Stap 5: Grill deze stokjes direct, of gaar ze indirect en grill kort af.
Enjoy!