Terug

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Grootste assortiment van Europa
  • Boven €100 verzending gratis in NL, BE en DE

Crispy Porkbelly

Voor 4 personen

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Stap 1: Snijd het vet van buikspek in met een scherp mes, zorg dat je niet te diep het vlees komt: maak dus ongeveer snede’s van een goede halve centimeter diep. Herhaal dit om de circa 1cm, zodat er een mooi patroon in het vlees ontstaat.

Stap 2: Dep het stuk vlees goed droog, en mix de Letzq Rubs en smeer het vlees aan beide kanten in.

Stap 3: Laat de rub voor minimaal 12 uur intrekken.

Stap 4: Go,Go,Go Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing op 140°C, en voeg 2 blokken Vuur&Rook cherry blocks toe.

Stap 5: Mix de appelsap en whisky (verhouding 3:1) en voeg toe in de braadslede bij het buikspek, ongeveer ½ centimeter hoog. Zet het vervolgens 3 uur in de BBQ. Check af en toe of er genoeg vocht in de braadslede zit, zo niet vul het dan bij.

Stap 6: Na drie uur zet je de BBQ op 200°C en laat het vet 15-20 minuten krokant worden. Is het nog niet mooi goudbruin? Laat het dan nog wat langer staan. Haal het vervolgens uit de BBQ en laat het minimaal een kwartier rusten.

Stap 7: Snijd het spek in mooie dunne plakjes.

Enjoy!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »