Chuck Eye Steaks
Chuck Eye Steaks
Ingrediënten:
- 1 kg Chuck Eye
- Zout
- Oncle Jed’s Charcoal Rub
- Olijfolie
- Klontje roomboter (per steak)
Benodigheden:
Optioneel:
- Pindasaus
- Gefrituurde uitjes
- Nasi/witte rijst
- Wokgroenten
Stap 1: Zilvervlies verwijderen, en het vet tussen het vlees in wegsnijden. (gooi dit vet niet weg dit hebben we nog nodig.
Stap 2: Snijd de steaks op gewenste dikte af.
Stap 3: Besmeer de steaks met olijfolie en zet ze in de rub en laat dit 30 minuten intrekken.
Stap 4: Steek je BBQ of Joy Stove aan en breng hem na een temperatuur van 170°C-180°C.
Stap 5: Verwarm je skillet doe het vet erin wat je over hebt en een klein scheutje olijfolie.
Stap 6: Doe de steaks erin en bak ze tot 2°C onder de gewenste kerntemperatuur van 60°C á 61°C.
Stap 7: Leg een klontje roomboter op je steak en laat hem even rusten onder een stukje aluminium folie.
Enjoy!