Beer Can Chicken
Ingrediënten:
- 1 Hele kip
- 1 Blikje bier (halfvol)
- Kosmos Honey Killer Bee
- The Rose Garden Pineapple Jalapeño
Benodigdheden:
Stap 1: Steek je BBQ aan en stook deze op naar ca. 115°C-120°C.
Stap 2: Wrijf de kip aan de binnen- en aan de buitenkant in met de rub. Laat dit voor een half uur tot een uur intrekken.
Stap 3: Stop het halfvolle bierblikje in de chicken sitter. Zet je kip erop en plaats hem op de bbq.
Stap 4: Grill de kip in ongeveer 70-75 minuten tot een kerntemperatuur van 72°C-76°C in de dij. Meet dit met je thermapen. Heb je deze kerntemperatuur nog niet bereikt, sluit de bbq dan nog even.
Stap 5: Glaze je kip ca. 5 á 10 minuten voordat je kip klaar is in met de saus, zodat de suikers kunnen karameliseren.
Stap 6: Laat de kip nog 10-15 minuten rusten.
Enjoy!