Beans, Bacon and CowBoy Toasts by Grandpa Wil
Grandpa Wil - Vuur&Rook
Ingrediënten:
- Blik Heinz Baked Beans (witte bonen in tomaten sauce)
- Sweet Baby Ray’s Honey BBQ Sauce
- 1 ongesneden wit brood
- 500 gr uien ringen
- Koffie kopje appelsap
- 250 gr cheddar
- 250 gr emmentaler
- 2 x 50 gr roomboter
- 200 gr bacon
- 300 gr katenspek
Benodigdheden:
Stap 1: Verhit de skillet met 50 gr roomboter en fruit de uienringen aan.
Stap 2: Meng 6 eetlepels Sweet Baby Ray’s Honey BBQ Sauce met het koffie kopje appelsap en wanneer de uienringen goed bruin beginnen te worden voeg je dit toe aan de uien. Dek af met de deksel van je Dutch Oven en laat het geheel circa 15 min. zacht door sudderen.
Stap 3: Haal de uienringen uit de skillet en bewaar deze.
Stap 4: Bak de bacon in de skillet, daarna haal je de uitgebakken bacon uit de skillet en bewaar je deze.
Stap 5: Doe 50 gr roomboter bij het vet van de bacon in de warme skillet.
Stap 6: Snijd dikke plakken witbrood van ongeveer 2 cm en kwast 1 kant van de boterham in met het roomboter/bacon vet.
Stap 7: Leg de boterhammen met de ingesmeerde kant onder, in de skillet. Schep er een royale lepel van het uienmengsel op, gevolgd door een paar plakken katenspek en top af met een flinke hand van het cheddar/emmentaler kaas mengsel
Stap 8: Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (120°C)
Stap 9: Zeef de inhoud van het blik Heinz Baked Beans en vang de tomaten saus op.
Stap 10: Doe de bonen, de helft van de tomaten saus, de uitgebakken bacon en 8 eetlepels Sweet Baby Ray’s Honey BBQ Sauce in je Dutch Oven en zet deze in de BBQ. Let op: Dutch Oven zonder deksel.
Stap 11: Zodra het bonen mengsel zachtjes begint te koken zet je de rijk gevulde skillet naast je Dutch Oven en gaar de CowBoy Toasts en de bonen voor circa 15 min.
Saddle Up CowBoys and CowGirls…! Get Ready for some ChuckWagon Food from Grandpa Wil!
Enjoy!