Award Winning Competition Ribs by Melanie
Melanie van Koerten - Vuur&Rook
Ingrediënten:
- Spare-ribs
- Franky's Pork Prank.
- The Rose Garden Pineapple Jalapeno (voor pittige ribs)
- The Rose Garden Roses Are Red (voor zoete ribs)
- Roomboter
- Appelsap
- Agave siroop
- Bruine basterdsuiker
Benodigheden:
Stap 1: Verwijder het buikvlies van de spare-ribs
Stap 2: Zet de spare-ribs in de Franky's Pork Prank Rub en laat de rub 12 uur intrekken
Stap 3: Injecteer de Ribs tussen elk rib botje met de appelsap.
Stap 4: Go, Go, Go, fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110°C), en voeg 2 Vuur&Rook kersen Chunks toe
Stap 5: Leg de ribs voor circa 3 uur op je BBQ (hol)
Stap 6: Pak je spare-ribs in, in de aluminiumfolie met een scheutje appelsap, kneepje roomboter, agavesiroop en een eetlepel bruinesuiker.
Stap 7: Leg de ribs terug op je BBQ voor circa 2 uur (hol)
Stap 8: Pak je ribs uit (voorzichtig want ze zijn nu breekbaar) en smeer ze royaal in met de saus.
Stap 9: Leg je ribs weer terug (bol) voor circa 15 minuten.
Enjoy!