Back

  • Largest range in Europe
  • Above €100 shipping free in NL, BE and DE

Een BBQ zonder gezoem!

Barbecueën, een ijsje eten, borrelen met een worst- en kaasplankje; het is allemaal even heerlijk, maar het hinderlijke gezoem van wespen kan je buitenplezier grondig verpesten. Om nog maar te zwijgen over wespensteken. Dat doen ze om vijanden bij het wespennest weg te houden en laten wij mensen nou net hun grootste vijanden zijn. Met onze wapperende handen of vliegenmeppers storen we ze enorm als ze willen eten. Weliswaar van óns voedsel, maar dat zal een wesp worst wezen… Want wespen zijn net als wij ook dol op vlees van de BBQ. Dat zit vol met eiwitten en daar zijn wespen altijd naar op jacht. En zoemen ze daarbij om je heen, ga dan vooral níet met je handen wapperen. Dat maakt wespen alleen maar boos en dan gaan ze tot de aanval over. Het klinkt een béétje stupide, maar als een wesp om je heen zoemt, is rustig wachten tot ie weer weggaat het beste. Of loop met een stoer niks-aan-de-hand-gezicht rustig weg, de wesp in verwarring achterlatend. Dat staat ook nog eens veel koeler dan als een malle trekpop dansend en wapperend de wesp proberen weg te jagen.

Wil je geen wespen overlast? Zorg dan dat ze niet zo makkelijk bij je eten of drinken kunnen. Dus leg een viltje op je pilsje en dek je zojuist gebarbecuede vlees af. Wees ook zuinig met parfums. Want de geuren die wij lekker vinden, vinden wespen ook lekker. Dus ruik je naar spareribs en Hugo Boss, dan ben je lokaas voor wespen. Draag je daarnaast ook nog eens zo’n grappig Hawaii shirt, dan ben je helemaal de klos, want wespen houden óók nog eens van felle kleuren.

Nog een tip om wespen in je tuin te voorkomen: koop een mandje voor je rotisserie en brandt daar koffiebonen in. Die geur jaagt wespen weg. Nadeel: alle buren willen bij je op de koffie komen.

Maar ook zonder BBQ-vlees of een lading parfum is je tuin een lustoord voor wespen. Omdat er altijd wel ergens water is bijvoorbeeld. Wespen drinken uit tuinslangen, vogeldrinkbakken en vijvers en brengen het naar hun nest. Ze nestelen graag in boomstronken, onder boomschors, in schuren en garages, onder dakgoten en in de ventilatiegaten van de spouwmuur en dat soort plekken vinden ze ook in onze tuin.

Spot je opmerkelijk veel wespen? Controleer dan op dergelijke plekken of er een nest zit. En kijk goed, want in de vroege zomer is een nest, wat de wespen trouwens maken van gekauwd hout waardoor het wel van papier lijkt, soms maar zo'n 30 centimeter groot. Plaatsen waar ze vaak nesten bouwen zijn dakranden, vlieringen of in schuren, garages en andere bijgebouwtjes in je tuin.

Mocht je een wespennest ontdekken, schakel dan een professionele ongediertebestrijder zoals Rentokil in om het te verwijderen. Rentokil Pest Control verzorgt professionele ongediertebestrijding en ongediertepreventie in heel Nederland. En ze bestrijden niet alleen wespen, maar ook muizen, bedwantsen, vliegen, zilvervisjes, houtworm of andere ongedierte.

 

Zelf een wespennest bestrijden is trouwens niet zonder gevaar, want in een beetje nest kunnen wel 5000 wespen zitten. En als die zich bedreigd voelen, worden ze erg agressief. Ze achtervolgen hun slachtoffer doelgericht en soms in grote groepen. En oh ja, brandt een nest ook niet ‘even’ weg, ook al lijkt het op papier. Je zult namelijk de eerste niet zijn waarbij het in de fik steken van een wespennest ‘een beetje’ uit de hand loopt waardoor de brandweer even later de tuin in komt rennen.

 

Het gevaar van wespen is voor ons mensen aan het eind van de zomer het grootst. Dan zijn de wespen namelijk agressief. De beste tijd van het jaar om wespen en de wespennesten te bestrijden is dus eigenlijk vóór de zomerperiode. Dus ontdek je nu nog een nest, laat het dan zo snel mogelijk bestrijden voor de wespen jou met je steak of broodje pulled pork op je bord aan gaan vallen!

Met deze tips in het achterhoofd wordt het een stuk gezelliger in de tuin en blijf je met veel plezier de BBQ aansteken!

 

Meer info over ongediertebestrijding

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »