Back

  • Ordered on weekdays before 4 PM, shipped today!
  • Largest range in Europe
  • Above €100 shipping free in NL, BE and DE

Trdelnik (schoorsteencake)

Ingrediënten:

  • 250 ml melk
  • 80 g boter plus extra om in te vetten
  • 30 g suiker
  • 500 g bloem plus extra om te bestuiven
  • 3 eieren

Voor de topping:

  • Grof gehakte noten
  • Suiker
  • Kaneel
  • Ijs

Benodigde accessoires:

Stap 1: Verwarm een paar eetlepels van de melk in een schaaltje en smelt de boter (maar laat deze niet heet worden). Meng de gist door en een beetje van de suiker door de warme melk en laat het gistmengsel een kwartiertje staan.

Stap 2: Meng de rest van de suiker met de bloem in een mengkom. Schenk er de gesmolten boter, de melk en het gistmengsel bij, voeg 2 eieren toe en kneed er een deeg van. Dek de kom af en laat het deeg bij kamertemperatuur (liefst iets hoger) minstens 45 minuten rijzen.

Stap 3: Go,Go,Go! Fire Up The Q! Steek je bbq op tot 180c . Plaats de spitring.

Stap 4: Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een vierkante of rechthoekige lap van ongeveer 3 mm dik. Snijd het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed. Vet de deegstok licht in met boter en rol de deegrepen iets overlappend om de deegstok. Als de stok gevuld is rol je deze nog even over je werkblad. Klop het laatste ei los. Bestrijk het deeg rondom met het ei en bestrooi rondom met de rest van de suiker.

Stap 5: Steek de spitas in de deegstok en plaats deze in de spitring. Sluit de deksel van je kamado en bak de trdelnik in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi intussen een snijplank met een topping naar keuze.

Stap 6: Haal de trdelnik uit de kamado en rol direct door de topping. Haal de trdlenik van de deegstok. Maak er een feestje van door er bijvoorbeeld ijs bij te serveren.

ENJOY!

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »