Back

  • Ordered on weekdays before 4 PM, shipped today!
  • Largest range in Europe
  • Above €100 shipping free in NL, BE and DE

Griekse Ravani

Ingrediënten cake:

  • 130 gram boter
  • 150 gram suiker
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl vanille extract
  • 4 eieren
  • 60 gram bloem
  • 125 semolina (gram fijn griesmeel)
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • Boter om in te vetten
  • 60 gram blanke amandelen

Ingrediënten siroop:

  • 200 gram suiker
  • 270 ml water
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje

Stap 1: Go,Go,Go, Fire Up The Q! maak je bbq klaar voor indirecte garing op 175c. Vet de skillet in met boter.

Stap 2: Doe de boter, suiker, het zout, vanille extract in een kom en meng deze. Voeg een voor een de eieren toe en klop het goed door.

Stap 3: Meng bloem, semolina, amandelmeel en bakpoeder in een andere kom, en roer dit voorzichtig door het boter / eiermengsel.

Stap 4: Giet het beslag in de skillet en bak de cake goudbruin gaar in 25-35 minuten.

Stap 5: Schil met een dunschiller drie slierten van de citroen en doe dit in een steelpan met het water, suikersiroop en het kaneelstokje. Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten doorkoken. Pers het sap uit een halve citroen en voeg dit toe aan de suikersiroop.

Stap 6: Verdeel de warme suikersiroop lepel voor lepel over de nog warme cake, zodat alles goed word opgenomen. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit de skillet haalt. Rooster de amandelen en serveer deze op de cake

ENJOY!

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »