Back

  • Ordered on weekdays before 4 PM, shipped today!
  • Largest range in Europe
  • Above €100 shipping free in NL, BE and DE

Cherry Chocolate Clafoutis

By Jord Althuizen Smokey Goodness

Ingrediënten Clafoutis:

(Voor 4 personen)

  • 60 g amandelmeel
  • 25 g cacao
  • mespuntje zout
  • 75 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom, ongezoet
  • 100 g pure chocoladedruppels, (of pure chocolade fijngehakt)
  • 1 el boter
  • 350 g kersen uit pot, uitgelekt en sap bewaard

Kersen portsaus:

  • 300 ml sap van kersen
  • 100 g rietsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom, ongezoet geklopt tot yoghurtdikte
  • 3 el kirsch (optioneel)
  • 2 el kristalsuiker
  • 30 g amandelschaafsel
  • 30 g chocoladeschaafsel

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • 4 kleine skillets of 1grote skillet
  • garde 

Stap 1: Go,Go,Go, Fire up the Q! Maak je bbq klaar voor  indirecte garing (180c) 

Stap 2: Meng in een kom het amandelmeel, de cacao, het zout en de rietsuiker. Voeg de eieren en slagroom toe en meng het geheel met een garde tot een glad beslag. Voeg de chocolade druppels toe en roer ze goed door. 

Stap 3: Vet de skillet in met de boter en vul ze met het beslag. Verdeel de kersen erover en zet de skillets in de warme BBQ.

Stap 4: Bak de clafoutis 20-25 minuten als je een kleine skillets hebt en 35-40 minuten als je één grote skillets hebt gebruikt. 

Stap 5: Maak ondertussen de kersensportsaus door in een pan het sap van de kersen, de rode port en de rietsuiker samen in te koken tot een stroperige siroop. Let op! Als je de siroop afkoelt wordt hij een stuk dikker.

Stap 6: Sla in een kom met een garde de mascarpone los en meng hem met de slagroom, kirsch en suiker.

Stap 7: Haal de clafoutis uit de BBQ en laat hem iets afkoelen. Garneer met de room, kersensportsaus en het amandel en chocoladeschaafsel. 

ENJOY! 

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »