Back

  • Ordered on weekdays before 4 PM, shipped today!
  • Largest range in Europe
  • Above €100 shipping free in NL, BE and DE

Calzone (pizza)rol

Ingrediënten: 

  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 el tomatensaus
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • Bloem, om te bestuiven
  • 700 g pizzadeeg (kant en klaar op rol of zelfgemaakt)
  • 8 ansjovisfilets
  • 50 g geraspte mozzarella
  • Boter, om in te vetten
  • 2 el olijfolie

Benodigde accessoires: 

Stap 1: Go,Go,Go Fire Up The Q! Steek je bbq op tot 180-200°C. Maak intussen een simpele basissaus door de knoflook te pellen en fijn te hakken en deze met de Italiaanse kruiden door de tomatensaus te mengen. Laat de saus even staan. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Plaats de spitring in je kamado.

Stap 2: Bestuif je werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 3 mm dik. Bestrijk de helft ervan met de basissaus en beleg met de ansjovisfilets en de zongedroogde tomaat. Bestrooi met de mozzarella. Doe dit zo snel mogelijk zodat de tomatensaus niet de kans krijgt om in het deeg te trekken, anders kan deze aan de stok blijven plakken.

Stap 3: Sla de onbelegde helft over de belegde helft en druk de randen goed aan. Vet de deegstok licht in met boter en rol het gevulde deeg om de deegstok. Steek de spitas in de deegstok en plaats deze in de spitring. Sluit de deksel van je kamado en bak de pizzarol in ca. 15 minuten gaar en goudbruin; bestrijk vlak voordat deze klaar is met de olijfolie.

Stap 4: Haal de spitas met de deegstok uit de kamado haal de pizzarol eraf. Snijd met een scherp broodmes in plakken en val aan!

ENJOY!

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »