Back

  • Ordered on weekdays before 4 PM, shipped today!
  • Largest range in Europe
  • Above €100 shipping free in NL, BE and DE

Banoffee Pavlova met Espressoroom

By Jord Althuizen Smokey Goodness

Ingrediënten Meringue:

(Voor 6-8 personen) 

  • 225 g kristalsuiker 
  • 110 g bruine bastardsuiker
  • 3 tl maizena
  • 1 tl zout
  • 6 eiwitten
  • 1 tl wittewijnazijn 

Espressoroom:

  • 500 ml ongezoete slagroom
  • 100 g suiker
  • 100 ml espresso

Toppings:

  • 3 bananen
  • 4 el geroosterde hazelnoten
  • 4 el geroosterde pecannoten
  • 4 kletskoppen
  • 4 el karamelsaus

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • Keukenmachine met garde

Stap 1: Go,Go,Go, Fire up the Q! Maak je bbq klaar voor indirecte garing (130c)

Stap 2: Doe in de mengkom van een keukenmachine alle ingrediënten voor de meringue en klop dan 10 minuten, tot er een stevige luchtige massa ontstaat. Vorm daarvan op een met bakpapier beklede bakplaat een ovale vorm van circa 15 cm breed en 26 cm lang.

Stap 3: Leg deze op de bbq, sluit de deksel en bak 2 uur op 140c. Doe vervolgens de luchtschuiven dicht terwijl je de pavlova op de BBQ laat liggen. Houd de deksel al die tijd gesloten en laat de pavlova vervolgens nog 3 uur afkoelen op de bbq zodat hij goed kan uitharden zonder in te zakken, en haal hem vervolgens van de BBQ 

Stap 4: Doe voor de espressoroom de slagroom met de suiker in een kom en klop hem met een garde stijf. Spatel vervolgens de espresso erdoor. 

Stap 5: Bouw de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van 200c.

Stap 6: Halveer de bananen in de lengte en gril ze kort tot ze een mooie grillstreep hebben. 

Stap 7: Spatel de espressoroom over de pavlova en decoreer met de gegrilde bananen, geroosterde hazelnoten en stukken kletskop. Garneer het geheel met de karamelsaus.

ENJOY! 

 

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »