Nederlands Deutsch English Shipping costs for The Netherlands, Belgium and Germany up to 25kg: €6.75 - Other countries, click here!

Tomahawk Steak by Robin Of The Hood

Tomahawk Steak by Robin Of The Hood

Ingrediënten:

  • Tomahawk steak
  • Oncle Jed’s BBQ rub
  • Takjes rozemarijn

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • Kern thermometer (Thermapen)
  • Lange hitte bestendige handschoenen
  • Aluminium folie

Stap 1: Go Go Go, Fire Up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110c)

Stap 2: Leg je Tomahawk steak op een snijplank, masseer de Oncle Jed’s rub over je steak heen aan beide kanten. 

Stap 3: Laat de rub ongeveer 30 minuten intrekken.

Stap 4: Leg je steak nu indirect op de BBQ tot een kerntemperatuur van 48c.

Stap 5: Maak een directe zone in je bbq als de tomahowk een kern van 50c heeft bereikt, en fakkel hem af! Let op dat je het vlees regelmatig blijft keren. Doe hierbij hittebestendige handschoenen aan en pas op voor je wenkbrauwen :)

Stap 6: Haal de steak van je BBQ af en laat hem circa 10 minuten rusten in de aluminiumfolie

Stap 7: Snij de steak van het bot af in plakken, en snij haaks op de draad om het vlees mals te houden. serveer met een takje rozemarijn

ENJOY! 

 

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »