Nederlands Deutsch English Shipping costs for The Netherlands, Belgium and Germany up to 25kg: €6.75 - Other countries, click here!

Poffertjes

Poffertjes

Ingrediënten:

  • 125 gram tarwebloem
  • 125 gram boekweitmeel
  • Ca 3dl lauwe melk
  • 1 ei
  • 10 gram gist
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • Snufje zout
  • 80 gram gesmolten boter
  • Poedersuiker

Stap 1: Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauwe melk waarin de gist is opgelost.

Stap 2: Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin vanuit het midden te roeren en een beslag te maken.

Stap 3: Voeg langzamerhand de overige melk, het losgeklopte ei en de stroop toe en laat het beslag 3 kwartier op een warme plaats reizen.

Stap 4: Doe wat boter in de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes lichtbruin worden en laat de bovenkant opdrogen.

Stap 5: Keer ze om, bak ze aan de andere gaar en dien ze op met een klontje boter en poedersuiker

ENJOY!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »