Nederlands Deutsch English Shipping costs for The Netherlands, Belgium and Germany up to 25kg: €6.75 - Other countries, click here!

Oliebollen uit de Dutch Oven

Benodigdheden:

  • Dutch Oven
  • 200gr rozijnen
  • 100gr krenten
  • 50gr boter
  • 50ml melk
  • 80gr bakkersgist (eventueel te vervangen door droge gist, deel dan door 3)
  • 1kg patentbloem
  • 15gr zout
  • 30gr suiker
  • 2 eieren
  • 0,75 liter koolzuurhoudend bronwater
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 5gr kaneel
  • 150gr zure appel (bv. goudreinet of Granny Smith), in kleine blokjes
  • 4 liter zonnebloemolie

Stap 1: Laat de rozijnen en krenten 15 minuten weken in lauw water, laat ze uitlekken en dep ze droog op een theedoek.

Stap 2: Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Verhit in een ander pannetje de melk tot lauw en los daar de gist in op.

Stap 3: Meng de bloem met het zout en suiker in een grote kom en roer daar de eieren doorheen met een garde. Daarna roer je beetje bij beetje bronwater erdoor.

Stap 4: Meng dit tot de klontjes zijn verdwenen, en voeg daarna de melk met gist, gesmolten boter, citroenrasp en kaneel toe (Eventueel appel).

Stap 5: Meng dit goed door elkaar en roer op het laatst de krenten en rozijnen erdoor.

Stap 6: Dek de kom af meteen licht vochtige theedoek en laat het 60 minuten rijzen op een warme plaats.

Stap 7: Laat de zonnebloemolie op temperatuur komen in de Dutch Oven.

Stap 8: Sla het beslag nog goed door. Gebruik een ijsknijper of twee eetlepels om mooie bollen te maken.

Stap 9: Bak ze ongeveer 3 minuten aan beide kanten.

ENJOY!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »