Nederlands Deutsch English Shipping costs for The Netherlands, Belgium and Germany up to 25kg: €6.75 - Other countries, click here!

Kip Ananas/Bacon Spies

Kip ananas/bacon spies

Ingrediënten:

  • Kipfilet/kippendijen vlees
  • Bacon strippen.
  • Ananas (vers of uit blik)
  • BugHouse BBQ Rub

Benodigdheden:

  • Mengkom
  • BBQ met deksel
  • Saté prikkers
  • Aluminiumfolie
  • Kernthermometer (Thermapen)

Stap 1: Snij de kip in blokjes van +/- 2x2cm en doe ze in de mengkom. Rub ze met de Bughouse bbq rub en meng dit door elkaar.

Stap 2: Laat de kruiden nu minimaal 60min intrekken. Maak de rijpe ananas schoon en snij deze in blokjes van ook +/- 2x2cm of open het blik ananas.

Stap 3: Wikkel de ananas nu in het spek. Als je lang spek hebt gekocht kan je deze doorsnijden, een halve plak is voldoende. Rijg nu de kip en de ananas/spek om en om op een spiesje. Plaats de spiesen in de koelkast voor gebruik.

Stap 4: Go Go Go, Fire Up The Q! stook je BBQ op naar 170C graden (Direct). Vouw van het alu folie eventueel een hitteschild om je stokje te beschermen tegen de hitte. Plaats de stokjes 10-15min op het indirecte deel en draai ze na 7 min om.

Stap 5: Grill ze daarna aan alle zijde mooi op kleur. (direct) Grill ze af tot een kerntemperatuur van minimaal 73c

Enjoy!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »