Nederlands Deutsch English Shipping costs for The Netherlands, Belgium and Germany up to 25kg: €6.75 - Other countries, click here!

Crispy Porkbelly

LetzQ Crispy Porkbelly

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1KG buikspek
  • 1 Eetlepel Letzq Chicken rub
  • 1 Eetlepel Letzq Beef Rub
  • 1 Eetlepel Letzq Pork Rub
  • Appelsap
  • Whisky
  • Braadslede/ aluminium bak
  • BBQ365 Cherry Blocks

Stap 1: Snijd het vet van buikspek in met een scherp mes, zorg dat je niet ete diep het vlees komt: maak dus ongeveer snede’s van een goede halve centimeter diep. Herhaal dit om de circa 1cm, zodat er een mooi patroon in het vlees onstaat

Stap 2: Dep het stuk vlees goed droog, en mix de Letzq Rubs en smeer het vlees aan beide kanten in.

Stap 3: Laat de rub voor minimaal 12 uur intrekken.

Stap 4: Go,Go,Go Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing op 140c, en voeg 2 blokken cherry blocks toe

Stap 5: Doe wat appelsap en whisky (verhouding 3 tegen 1) in een braadslede bij het buikspek, ongeveer ½ centimeter hoog. Zet het vervolgens 3 uur in de BBQ. Check af en toe of er genoeg vocht in de braadslede zit, zo niet vul het dan bij.

Stap 6: Na drie uur zet je de BBQ op 200c en laat het vet 15-20 minuten krokant worden. Is het nog niet mooi goudbruin? Laat het dan nog wat langer staan. Haal het vervolgens uit de BBQ en laat het minimaal een kwartier rusten.

Stap 7: Snijd het spek in mooie dunne plakjes.

ENJOY!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »