Nederlands Deutsch English Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Vuur en Rook Cast Iron Skillet Mini 16cm (met steel 25cm)

Artikelnummer:: VRSK16
Verfügbarkeit: Auf Lager

Vuur en Rook Cast Iron Skillet Mini 16cm (met steel 25cm).De Dutch Oven stamt uit circa 1700. En is een multifunctionele gietijzeren alles kunner.Over de herkomst van de Dutch Oven bestaan veel verhalen. Vele daarvan zijn waarschijnlijk aan het kampvuur ontstaan. Wat vast staat is dat de Dutch Oven eerst op het Europees continent gebruikt werd, voordat hij in de 18de eeuw, zijn intrede deed in Amerika, waar hij de naam Dutch Oven kreeg.Later gebruikten ook de cowboys de pan: ’s morgens werd het vlees aangebraden, groentes toegevoegd en vervolgens werd de pan met wat kooltjes in de grond begraven; ’s avonds bij terugkomst was het eten warm en gaar. In Amerika wordt de pan nog steeds veel gebruikt. Er zijn daar zelfs verschillende Dutch Ovenverenigingen en er worden Dutch Ovenwedstrijden gehouden.De naam Dutch Oven staat voor een gietijzeren pot of ketel met een vlakke bodem die drie poten heeft, om de hem boven de kolen te kunnen zetten. Op het deksel, opstaande randen zodat de kooltjes op het deksel blijven liggen. Ook heeft de Dutch Oven een stalen handvat zodat hij eventueel ook boven een kolenvuur kan worden gehangen. En of het nu een stoofpot, brood, taart of groot stuk vlees is, alles kan in deze pan worden klaargemaakt. Een goede Dutch Oven is van uitzonderlijke zware kwaliteit en gaat letterlijk een leven mee. Sterker nog hoe ouder de Dutch Oven is hoe beter hij bakt, braad en stooft (de Dutch Oven was vroeger veelal een erfstuk!) Schoonmaken: NOOIT ZEEP GEBRUIKEN!!! Een goed geseasonde DO heeft de beste anti aanbak laag die je je kunt voorstellen Als je je DO voor de eerste x gebruikt is het belangrijk dat je hem goed inbrand. Hoe brand je je DO in? Met heet water goed schoonmaken en droog maken met keukenpapier Op hete briketten zetten ( op het gasfornuis kan ook) En goed heet laten worden Door de hitte gaan de poriën van de DO open staan en verdampt al het vocht dat er in verborgen zit. ( vocht is immers de vijand van gietijzer) Als de pan heet is dan met een stuk keukenpapier de Crisco in de DO smeren ( je kunt ook slaolie gebruiken maar wordt wat plakkerig) Vergeet de eerste x niet de buitenkant mee te nemen!!! Als alles glimt van de Crisco dan verder verhitten totdat de DO echt begint te walmen. Dan van warmtebron afnemen en aflaten koelen. Dit doe je na elke x dat je je DO hebt gebruikt. PAS OP! Pas op met zure gerechten de eerste paar x dat je je Do gebruikt. De beschermlaag is dan nog heel dun. Wacht met een bonengerecht echt eerst 5 x voordat je daar aan begint! Als je je Do hebt gebruikt dan meteen schoonmaken. Nooit een nacht in het water laten weken. Water en gietijzer zijn geen vriendjes 

Kraats Kookt! Panorama nr31

 Vragen over dit product? Stel ze gemakkelijk via de chat of via WhatsApp.
Klik hier om direct WhatsApp te starten. Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00uur.

0 Sterne basierend auf 0 Bewertungen
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »