Deutsch English Nederlands Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Gehakt Ballen

Artikelnummer: 1300058
Verfügbarkeit: Auf Lager

Iedereen heeft wel een recept voor een gehaktbal in zijn culinaire repertoire.

 

Vaak is dit een recept dat al generaties lang doorgegeven wordt. Maar een gehaktbal hoeft al lang niet meer van alleen gehakt gemaakt te zijn, en ook internationaal zijn er talloze verrassende en vooral zeer smakelijke varianten op de ouderwetse gehaktbal te vinden.

 

Denk aan slavinken (oer-Hollands, maar o zo lekker!), great balls of fire (een lekker pittige balletje) of Lamsballen met rozemarijn en knoflook. Ballen met verschillende viscombinatie als zalm-en-wasabi-ballen, tonijnballen met gember of koriander-krabballen.

 

Natuurlijk mogen de vega-varianten als balafel (falafel, maar dan net even anders), courgette-aspergeballen en zoete-aardappelballen niet ontbreken. Naast originele recepten voor spannende ballen, geeft Jez Felwick talloze recepturen voor dips (guacamole, mayonaise) sauzen (champignon-, barbecue- blauwekaas- en kokosnootcurrysaus), jus en bouillons.

 

Ook een briljante puree, heerlijk knapperig gebakken polenta, diverse salades en gratins en warme groentegerechten ontbreken niet, waardoor Gehaktballen genoeg inspiratie biedt voor lang genieten van culinaire, ronde hoogstandjes. Jez Felwick kookt en verkoopt zijn beroemde ballen - vis, vlees, en vega - vanuit zijn foodtruck The Bowler in de straten van Londen, maar ook op boerenmarkten, muziekfestivals en culinaire festivals.

 

Inmiddels zijn Felwicks gehaktballen een begrip in Engeland.Recensie(s) De auteur presenteert in dit boek zijn ca. 70 meest favoriete recepten voor gehaktballen. Hij heeft deze, als inmiddels befaamd 'Streetfood'-verkoper in Engeland, vnl. zelf ontwikkeld, daarbij geïnspireerd door receptuur uit tal van internationale culturen.

 

De receptuur illustreert de meest uiteenlopende culinaire afwisseling in het begrip 'gehaktbal', met als gemeenschappelijke bases: kritisch gekozen, hoogwaardige, ingredienten (denk aan: milieu, biologisch, dierenwelzijn e.a. N.B. Dit wordt niet expliciet voorgeschreven!) en verder: nauwgezette, bijna ambachtelijke bewerkingen en bereidingsmethoden als uiting van toewijding. Naast specifieke recepten voor allerlei soorten gehaktballen (vlees, vis en vegetarische groentevarianten) is er uitgebreide receptuur voor o.m. sauzen, salades en vele andere bijgerechten.

 

Daarnaast zijn er zinvolle variatie-ideen en combinatiesuggesties met andere gerechten. De receptuur is door iedereen uitvoerbaar: eenvoudig, gedetailleerd, overzichtelijk, adequate basisinformatie en -recepten. Met paginagrote kleurenfoto's van prima kwaliteit en een register



Hast du Fragen zu diesem Produkt? Stell sie ganz einfach über den Chat oder per WhatsApp! Klick hier um WhatsApp sofort zu starten. Dies ist an Werktagen zwischen 9 und 17 Uhr möglich.

0 Sterne basierend auf 0 Bewertungen
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »