Nederlands Deutsch English Versandkosten Niederlande, Belgien und Deutschland bis 25 Kilo: € 6,75 - Andere Länder, hier klicken!

Cocktail Long Island Iced Tea

Artikelnummer: CBLIIT500
Verfügbarkeit: Auf Lager

LET OP! Dit product is alleen online te verkrijgen! 

Een cocktail die is ontstaan in Amerika. Een smaakexplosie staat gegarandeerd met ingrediënten als gin, rum, tequila, en vodka.

De Long Island Ice Tea dwaalt al tientallen jaren rond in de cocktailhistorie, maar de persoon die de cocktail als geen ander claimt is de Amerikaan Robert ‘Rosebudd’ Butt. De uitvinding vond plaats in 1972, toen Butt als bartender van het Oak Beach Inn hotel in Long Island, New York meedeed aan een cocktailwedstrijd op zoek naar een nieuwe cocktail met Triple Sec.

Zo’n 50 jaar terug in de tijd zag een soortgelijke cocktail het daglicht, de “Old Man Bishop’. Het waren de roerige jaren ’20 van de vorige eeuw tijdens de drooglegging in Amerika. In een gemeenschap die Long Island heette in Kingsport, Tennessee vond een oude man met de bijnaam ‘Old Man Bishop’ een drankje uit met whiskey, maple syrup, gin, vodka, tequila en rum. In de jaren ’60 werd als eerst een recept gepubliceerd onder de naam ‘Long Island Ice Tea’ in het Betty Crocker’s New Picture Cook Book (1961).

Het recept wat nu wereldwijd wordt gemaakt en gedronken is gebaseerd op het recept van Robert “Rosebud” Butt en combineert gelijke delen triple Sec, gin, rum, vodka en tequila met limoensap, suikersiroop en topt de drank af met een splash cola.

Smaak

De Long Island Ice Tea cocktail is legendarisch en berucht vanwege zijn grote hoeveelheid verschillende spirits. Dit valt natuurlijk best mee, omdat je kleine porties van de verschillende spirits gebruikt in dit overigens makkelijke cocktail recept. De alcohol wordt ook wat afgezwakt door het limoensap, de suikers en cola. Essentieel voor deze cocktail is dat hij goed koud met veel ijs wordt geserveerd, zodat de spirits niet op zijn heftigst te proeven zijn.  De Long Island Ice is een wereldwijd populaire, opliftende cocktail die de tand des tijds goed heeft doorstaan. De cocktail is eigenlijk een longdrink en één der makkelijke cocktail recepten.

Ingrediënten: Cola, Limoensap, Bols Trip Sec, Bacardi Carta Blanco, Smirnoff Vodka, Cordon's Gin, Tequila, Suikersiroop

(Bij het bestellen van dit product ga je akkoord met de algemene voorwaarden)Hast du Fragen zu diesem Produkt? Stell sie ganz einfach über den Chat oder per WhatsApp! Klick hier um WhatsApp sofort zu starten. Dies ist an Werktagen zwischen 9 und 17 Uhr möglich.

0 Sterne basierend auf 0 Bewertungen
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »