Stoofpeertjes Dessert
Ingrediënten:
- 1 kg Giese wildeman peren
- 1 kaneelstokje
- 4 el bruine basterdsuiker
- 1 fles rode wijn (Mucho Mas)
- Vanille ijs
- Kaneelijs
- Karamel saus met zeezout
- Kletskoppen
- The Windmill BBQ Pan
Stap 1: Schil de peertjes met een dunschiller en zorg ervoor dat je voorzichtig bent bij het steeltje, deze willen we behouden.
Stap 2: Doe de peertjes in de BBQ pan en voeg de bruine suiker, het stokje kaneel en de rode wijn toe. Laat die ca. 3 uur zachtjes stoven. (Je kan de peertjes ook een dag van te voren maken en koud serveren bij het dessert)
Stap 3: Leg met een ijslepel een bolletje vanille ijs en een bolletje kaneelijs op een bordje. Breek een kletskop door midden, verkruimel 1 helft en een hele kletskop en bestrooi het ijs en het bord hiermee.
Stap 4: Giet subtiel wat karamel saus met zeezout over de bolletjes ijs. Plaats de halve niet verkruimelde kletskop tussen de twee bolletjes ijs. Plaats hierachter de stoofpeer.
ENJOY!