Boeuf Bourguignon
Ingrediënten:
- Ca. 750 gram runder riblappen
- bloem
- 2 uien (in ringen)
- 4 winterpenen (in plakjes)
- 3 tenen knoflook (in plakjes)
- 500 ml Rode wijn (cap royal bordeaux supérieur 2015)
- 175 gram spekreepjes
- Blikje tomatenpuree (70gr)
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes rozemarijn
- Verse bladpeterselie
- 300 gram kastanje champignons
- 1 pot zilverui
- 2 plakken ontbijtkoek
- Aardappelpartjes met schil
Stap 1: Snij de riblappen in blokjes en haal deze door de bloem eventueel met peper en zout gemengd.
Stap 2: Bak de spekreepjes zonder olie of boter bruin en haal deze uit de pan. Bak de blokjes riblappen bruin in het vet van de spekblokjes en haal dit ook uit de pan. Bak nu de groenten tot ze zacht zijn en bak de tomatenpuree zachtjes mee. Voeg de vleesblokjes, de spekjes en 750 – 1000ml rode wijn toe en laat dit zachtjes koken.
Stap 3: Maak een kruidenboeket met keuken touw van de tijm, rozemarijn, laurierblad en een beetje peterselie en voeg dit toe in de pan. Laat de boeuf ca. 2 uur zachtjes stoven.
Stap 4: Snij de kastanje champignons in vieren en voeg deze samen met de (uitgelekte) zilveruitjes toe, snij bij 2 plakken ontbijtkoek de korstjes weg en brokkel de ontbijtkoek door het gerecht, laat het geheel nog ca. 30 minuten sudderen.
Stap 5: Serveren met gebakken aardappelpartjes en garneren met verse peterselie.
ENJOY!